Ondanks dat het vegetarische is vonden wij het een prima alternatief om eens te proberen op een warme zomerse dag. Wij hebben het afgekeken uit de Mexicaanse keuken die dit al jaren maken alleen doen wij het net even anders, hier onze variant van een Mexicaanse flatbread.
Ingrediënten & bereiding voor een Mexicaanse flatbread
Voorbereiding: 10 – 15 minuten.
BBQ bereiding: 10 minuten
Keteltemperatuur: 250 graden
- Flatbread
- Paprika 1x
- Tomaten 2x
- Rode ui 1x
- Knoflook teen 1x
- Courgette 1x
- Rode peper (jalapeno is ook een optie)
- Tomaten puree (klein blikje)
- Roomboter 10 gram per flatbread.
- Kaas (geraspt)
- Mozzarella (1 zakje per vier broden)’
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel – Mexicaanse kruiden
Snij de paprika in reepjes en de rode uit in halve ringen en doe deze in een kom en meng het. snij de courgette in repen en leg deze apart. Snij de tomaten en en mozzarella in schijven en meng deze in een aparte kom. Snij de rode peper en knoflook fijn en meng deze met de tomaten puree.
Bak het tomaten puree mengsel samen met de boter op hoog vuur voor 2 minuten en smeer het mengsel gelijk verdeeld over het flatbread. Strooi nu van de paprika en tomaten kom wat over het flatbread en maak het af met wat zou, peper en dan de geraspte kaas . Als optie zou je de Mexicaanse kruiden nu over de kaas kunnen strooien maar wij hebben deze optie weggelaten.
Zorg dat de barbecue goed voorverwarmd is op meer dan 250 graden keteltemperatuur. Leg de flatbreads nu indirect op de barbecue en laat deze 8 minuten liggen. Gebruik als optie een beetje rookhout voor extra smaak, tenzij je het net als ons op de smoker klaarmaakt.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT