Naast kant en klare dry rubs is het juist leuk om dit zelf te maken en het is ook best eenvoudig, bekijk hier onze chicken dry rub recept. Deze rub is heerlijk op kip, kalkoen en andere gevogelte maar past ook prima over groenten.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 15 minuten.
Marineren: minimaal 1 uur in de koelkast.
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel paprika poeder
- 1 eetlepel uien poeder
- 1 eetlepel knoflook poeder
- 1 eetlepel thijm
- 2 theelepel gedroogde koriander
- OPTIE Voor wat pittiger rub voeg dan een 2 theelepels cayenne poeder erbij
Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar en het is klaar voor gebruik.
wrijf het vlees nu in met de rub en laat het minimaal 1 uur intrekken. Bij grote stukken zoals een hele kip raden wij gebruik te maken van een injectie spuit en spuit een mengsel van bier(water) en de dry rub in de hele kip.
Geen zin om een eigen dry rub klaar te maken? Wij verkopen ook onze BBQ Nerds Chicken dry rub recept die uiteraard wel anders is dan deze rub. Zie onze webshop voor meer informatie.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT