Deze klassieker is heerlijk op een broodje maar ook los in stukken op het bord. Een beenham honing mosterd, iedereen kent het wel en is zelf makkelijk te maken want het is simpel om voor te bereiden en te bereiden op de barbecue. Om ook nog eens een extra smaak toe te voegen kan je bij dit recept een stuk hout of snippers gebruiken om deze als smaak toe te voegen.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 15 minuten
Marineren: We gebruiken een rub die minimaal 10 minuten moet intrekken
Benodigheden: Kerntemperatuurmeter, rookhout (indien gewenst)
BBQ manier: Indirect
Bereiding op de bbq: 90 minuten.
Dry rub
- 500 – 600 gram beenham (wel aan één stuk)
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel bruine suiker (basterd)
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels mosterd (Voor het insmeren van de beenham)
Honing mosterd saus
- 4 eetlepels mosterd
- 4 eetlepels Honing
- 4 eetlepels maplesyrup (appel)
Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar. Smeer de beenham in met mosterdsaus en rub daarna de hele beenham met de gemaakte dry-rub. Leg de beenham 10 minuten aan de kant zodat het op temperatuur kan komen en de rub kan hechten.
In de tussentijd kan je de bbq aansteken en zorg dat de keteltemperatuur 160 graden is. Wanneer deze bereikt is kan er indien gewenst rookhout worden toegevoegd. Leg de beenham nu op het rooster (indirect) en maak gebruik van de kerntemperatuurmeter.
Maak nu in de tussentijd de honing mosterd saus, doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en meng het goed. Wanneer de kerntemperatuur 50 graden heeft bereikt smeer de beenham in met het mengsel. Wanneer de kerntemperatuur van 65 graden bereikt is mag de beenham van de bbq en laat deze ongeveer 10 min rusten.
Snij de beenham in een dikte wat jij zelf het lekkerste vind. Heb je nog was saus over? Gebruik deze als saus over de beenham en trakteer iedereen op een beenham honing mosterd.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT