Heerlijke zoete kip stokjes met een chinees tintje van de barbecue.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 20 minuten
Marineren: minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereiding op de bbq: 10 tot 15 minuten.
[gdlr_space height=”30px”]
- 50 cl sinnasappelsap
- 2 eetlepels soya saus
- 1 eetlepel ketjap saus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel bruine rietsuiker
- sap van een hele citroen
- 1 theelepel ginger poeder
- 1 teen knoflook (geperst)
- 350 gram kipfilet in stukjes
Naast de kip kan je ook wat groentes aan de spies rijgen.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar.
Doe de kip in een dieprieszak samen met de marinade en laat de marinade minimaal 2 uur liggen in de koelkast. Indien nodig kan je de vetrandjes uit de kip snijden maar wij vinden dat dit extra smaakt geeft.
Na het marineren kan je de kip aan een spies rijgen en als extra optie kan je tussen elk stuk kip een stuk groenten of bacon doen. Door de marinade lijkt de kip snel klaar te zijn omdat deze snel donker word op de bbq. Laat de spies minimaal 8 minuten garen op 180 graden. Strijk de laatste minuut nog wat extra marinade over de kip voor een fijne sticky laag.
Bekijk onze ketjap pork stokjes voor een andere variatie.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT