Dit voorgerecht zullen de meesten wel kennen en komt uit de Franse keuken, namelijk de “steak tartare”. Ondanks dat dit niets met een bbq te maken heeft is het wel een heerlijk voorgerecht die je kan gebruiken voor tijdens het barbecueën. Officieel heet deze versie van de steak tartare die wij nu kennen een ‘steak à l’Améri-caine’ en dat moet je niet verwarren met de filet americain die wij op onze toast of brood smeren. Een officiële steak tartare is gemaakt met rauw rundvlees met een mayonaise op basis van een gekookte eierdooier maar in de loop der jaren is het verschil verdwenen.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 15 minuten.
- 200 – 300 gram kogelbiefstuk (2 personen)
- 3 tl peterselie
- 3 tl augurk
- 3 tl sjalot
- 3 tl kappertjes
- 3 tl olijfolie
- 1,5 el tabasco
- 1,5 el worcestersaus
- 3 tl mosterd
- 2 eigeel dooiers
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
We starten met de saus maken, doe het eigeel samen met de mosterd, worcestersaus en een scheut olijfolie in een kom en meng dit tot een gladde emulsie.
Snij de peterselie, augurk, kappertjes en de sjalot fijn en meng deze aan de saus toe en zet deze opzij. De biefstuk kan je even in de vriezer doen om op deze manier de biefstuk beter te kunnen snijden maar is niet noodzakelijk. Snij de biefstuk in reepjes en voeg deze ook aan de saus toe, roer het goed door elkaar zodat alle biefstuk bedekt is met saus. Voeg nu nog peper en zout toe aan het biefstuk mengsel en proef of dit goed is en voeg peper en zout toe indien nodig. Gebruik een kookring en plaats deze op een bord, vul de ring met biefstuk en haal daarna de ring weg.
Het is nog een optie om gepocheerd ei op de steak tartaar te doen of een eigeel maar wij hebben hier niet voor gekozen.
[recipe type=”prepTime” display=”none”]10 minuten[/recipe]
[recipe type=”cookTime” display=”none”]5 minuten[/recipe]
[recipe type=”image” display=”none”]https://www.bbqnerds.nl/wp-content/uploads/2020/01/steaktartare.jpg[/recipe]
[recipe type=”name” display=”none”]Steak tartare recept[/recipe]
[recipe type=”description” display=”none”]Dit voorgerecht zullen de meesten wel kennen en komt uit de Franse keuken, namelijk de “steak tartare” en past prima bij een barbecue gerecht.[/recipe]
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT