Gewoon omdat het kan en ook weer eens anders is. Deze heerlijke Zomerse bier cocktail is heerlijk bij zeevruchten of witvis en zal in deze combinatie het perfecte gerecht maken.
Probeer eens onze Zomerse bier cocktail uit!
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 5 minuten, zet het bier minimaal 1,5 uur in de ijskast en anders minimaal 45 minuten in de vriezer
Benodigdheden: Pan, zeef, spatel, 2x kom
Bereiding op de bbq: Direct boven de kolen of in de keuken op het fornuis
Barbecue temperatuur: 250 graden
Aantal personen: 1 persoon
- 450 ml Weizen bier (wij gebruikte Erdinger)
- 25 ml aardbei siroop (bij ons suikervrij maar om het zoeter te krijgen is het aanbevolen met suiker te doen)
- 15 ml vodka
- 1 limoen gehalveerd en uitgeknepen
- 1 citroen Gehalveerd en uitgeknepen
Voorbereiding
Snij de limoen en citroen door de helft, knijp deze nog niet niet!
Bereiding
Grill de limoen en citroen op directe wijze en laat deze liggen tot dat ze een mooie grill streep hebben gekregen. Haal de limoenen en citroenen van de grill en leg deze apart om vervolgens deze te laten af koelen.
Haal het bier en het siroop (bij ons staat het in de koeling) uit de koeling en schenk het siroop in een glas en knijp de limoen en citroen nu uit in het glas. Schenk dan voorzichtig het weizen bier in het glas bij het siroop mengsel en stir indien nodig dit nog voorzichtig door.
Zorg dat alles koud is zodat je geen ijsklontjes hoeft te gebruiken. Je zomerse bier cocktail is klaar enjoy!
Bekijk ook eens onze andere booze recepten.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT