Interesse in een kamado maar je wilt hem eerst proberen of wil je weten wat de mogelijkheden zoal zijn? Ook wanneer je er (net) een hebt of de basis nog onder de knie wilt krijgen is deze workshop zeer geschikt voor jou!
Tijdens deze kennismaking met de kamado leggen we alle basistechnieken uit die bij de Kamado aan bod komen. Aansteken, onderhoud, roken, slow cooken, bakken, direct & indirect grillen, alle facetten zullen tijdens deze 5 uur durende dag aan bod komen terwijl we 5 lekkere gerechten maken. Hij is helemaal samengesteld om jou in no time een solide basis te geven zodat je thuis lekker aan de slag kunt met verschillende recepten op basis van de basistechnieken.
Wat ga je doen in deze workshop?
Iedereen maakt zelf alle gerechten want je komt immers om alles te leren. Wij werken niet zoals de meesten wel werken in groepen. Groep A maakt dit en B dat. Dit werkt niet en er zal ook niet het maximale uit een workshop gehaald worden. Wel kan het zijn dat je in groepjes gaat werken maar we gaan allemaal tegelijk hetzelfde maken, want van fouten bij anderen kan iedereen leren en fouten zijn nodig om het vak te kunnen leren.
Wat gaan we behandelen?
- Wat maakt de Kamado in het algemeen zo speciaal?
-Wat zijn de voordelen ten opzichte van een andere BBQ? - Aansteken, doven en temperatuurbeheersing.
- Onderhoud & schoonmaken
- Verschillende brandstoffen
- De meest essentiële accessoires voor bij de kamado
- Alle basis bereidingstechnieken aan de hand van verschillende recepten:
-bakken, roken, grillen, indirect garen, slowcooken. - Dit alles aan de hand van 5 heerlijke gerechten die je zelf gaat klaarmaken! Het menu houden we nog even geheim, maar het is altijd een combinatie tussen vlees, vis, bijpassende garnituren en een lekker dessert.
- We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.