Een klodder mayonaise, ketchup en wat uitjes en je bent klaar bij de cafetaria. Het kan ook anders door het zelf te doen. Een heerlijke zelfgemaakte hamburger saus voor elk broodje hamburger.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 15 minuten.
Rusten: minimaal 2 uur in de koelkast zodat de smaken met elkaar kunnen vermengen.
- 1 kleine gesnipperde ui (zeer fijn)
- 1 halve zoetzure augurk (zeer fijn gesneden)
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels paprika (mild) poeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel Mosterd (mild)
- 2 eetlepels tomaten ketchup
- 1 eetlepel azijn
- 5 eetlepels mayonaise
Snipper een kleine ui zeer fijn, te grote blokken zullen een andere smaak sensatie geven dan wij willen. Een halve of 1 kleine zoetzure augurk die ook in fijn gesneden stukken word gesneden.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar. Proef nu of alles goed op smaak is en voeg indien nodig nog wat zout of zwarte peper toe. Laat de saus nu voor minimaal twee uur in de koelkast rusten en dan is het klaar voor gebruik.
Te vet? Gebruik in plaats van mayonaise dan fritessaus maar dit is naar onze mening wel minder lekker.
Wil je een pittige saus maken? Voeg dan wat gedroogde chilli vlokken of verse jalapeno pepers toe.
Dit recept is niet alleen voor een hamburger maar smaakt ook prima bij bijvoorbeeld een kipburger.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT