Beenham dijon en rabarber, vast en zeker nog nooit van gehoord. Wij ook niet maar wij waren verrast hoe het smakte. Eens een keer wat anders dan ze standaard beenham dry rub, hier laten wij onze beenham dijon en rabarber zien.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 15 minuten
Marineren: We gebruiken een mengsel wat niet hoeft in te trekken
Benodigheden: Kerntemperatuurmeter, rookhout (indien gewenst)
BBQ manier: Indirect
Bereiding op de bbq: 90 minuten.
- Beenham (ongeveer 500 gram aan 1 stuk)
- 6 eetlepels Dijon mosterd
- 2 knoflook tenen, fijn gesneden
- 1 theelepel rozemarijn, fijn gesneden
- 1 eetlepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
Voor de saus is het volgende nodig
- 2 – 3 kopjes gesneden rabarber (vers of diepvries)
- 1 kop sinnasappelsap
- 1/3 kop suiker
- 1 eetlepel azijn
Doe alle ingrediënten van de saus in een mixer en maak hier een gladde saus van. Doe de saus in de koelkast en laat deze minimaal 1 uur staan.
In de tussentijd kan je de bbq aansteken en zorg dat de keteltemperatuur 160 graden is. Wanneer deze bereikt is kan er indien gewenst rookhout worden toegevoegd.
Doe de andere ingredienten in een kom en meng alles door elkaar tot een mengsel. Snij de beenham in en smeer nu het mengsel goed over de beenham en tussen de spleten. Leg de beenham nu op het rooster (indirect) en maak gebruik van de kerntemperatuurmeter.
Wanneer de kerntemperatuur 50 graden heeft bereikt smeer de beenham in met de rabarber saus. Wanneer de kerntemperatuur van 65 graden bereikt is mag de beenham van de bbq en laat deze ongeveer 10 min rusten.
Snij de beenham in een dikte wat jij zelf het lekkerste vind. Heb je nog was saus over? Gebruik deze als saus over de beenham en trakteer iedereen op een beenham dijon en rabarber.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT