Een grillplaat is niet alleen geschikt voor in een restaurant of foodtruck, maar ook voor jou als hobby kok in je eigen keuken of buitenkeuken. Op deze manier kan je toch een biefstuk of karbonade bakken met een barbecue gevoel erbij.
Ondanks dat de winter nog niet helemaal doorpakt is het wel koud en dat betekent dat je meer brandstof kwijt bent dan in de andere seizoenen. Om toch een heerlijk grill gerecht te maken kan je daarom in plaats van de bbq een elektrische of gas grillplaat gebruiken en hier bijvoorbeeld een heerlijke smashburger op maken. Het voordeel van de grillplaat is ook dat het makkelijk in je foodtruck past en je snel kan beginnen zonder alle voorbereiding met aansteken van je brandstof.
Op de meeste grillplaten heb je 2 of meer zones. Dit kan je gelijk een groot voordeel geven om een stuk vlees eerst te bereiden en daarna warm te houden. Of een zone met een grillplaat en een gegroefde plaat. Het is dus handig om van te voren te weten wat je nodig hebt en waar je voor wil gaan.
Een belangrijk punt om rekening mee te houden is de vetafvoer aangezien je dat bij de meeste gerechten hard nodig zult hebben. Vooral op kleinere platen is het handig dat je een goede afvoer hebt om overtollig vet in af te voeren. Verbrand vet is namelijk geen goede smaakmaker voor je gerecht en zal de kwaliteit naar beneden halen, los van dat het ook erg ongezond is.
En het belangrijkste wat een must is voor het uitkiezen van je grillplaat, is het kunnen instellen van je temperatuur. Ja, er zijn grillplaten waar dit niet zo is. Dus dit is echt wel goed om naar te kijken. Ook is het wijsheid om te kijken naar het vermogen, want de ene grill is krachtiger dan de andere.
Wat wij de voor- en nadelen vinden van de grillplaat.
VOORDELEN
- Eten vaak snel klaar
- Geen verschillende pannen nodig
- Makkelijk schoon te maken
- Veel keuzemogelijkheid
- Geweldige hamburgers bakken
NADELEN
- Redelijk prijzig in de aanschaf (heb je wel waar voor je geld)
- Neemt vaak veel ruimte in beslag
PRAAT MEE OVER DIT BERICHT