Een hele gerookte eend met framboos is een heerlijk recept voor tijdens de feestdagen of op een doodnormale zaterdagavond….
Stap 1
Voorbereiding
1
Snijd de sjalot, ui en knoflook in stukken en de limoen in vieren.
2
Droog de eend, prik gaten in de huid met een vork en vul de eend met de vulling. Rub hem daarna helemaal in met de dry rub. Leg de eend met de borst naar beneden in de schaal en laat het bij voorkeur op kamertemperatuur liggen.
Stap 2
Bereiding op de barbecue
1
Bereid de barbecue voor op een keteltemperatuur van 110 graden celsius. Wanneer de temperatuur stabiel is plaats je het rookhout en mag de eend met bak op de indirecte zone. Sluit de deksel.
2
Maak de basis saus aan en giet deze na een half uur over de eend heen. Lepel het op de plekken waar nog geen saus zit. Herhaal dit om het halfuur en voeg wat extra sojasaus en water toe indien nodig.
3
Wanneer de kerntemperatuur van 73 graden is bereikt mag de eend eraf en laat je hem voor 10 minuten rusten. Haal de vullig uit de eend en gooi deze weg. Gebruik het vocht wat in de bak ligt samen met de frambozen als extra saus. Pureer de frambozen in het vocht met een vork.
BENODIGDHEDEN
Kernthermometer
Braadslede of aluminium bak
MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?
Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT