MOINK Balls zijn ooit ontstaan als geintje op het het BBQ Brethren forum, maar inmiddels genieten ze wereldwijde bekendheid als één van de lekkerste BBQ snacks. MOINK staat voor de combinatie van rund (het rundergehaktballetje) en varken (bacon). Dit vanwege het geluid dat deze dieren maken: Moo en Oink.
Vroeger mochten MOINK Balls van de bedenker alleen uit kant en klare Italiaanse diepvries gehaktballetjes bestaan. Noskos heeft ooit gevraagd aan de bedenker van de MOINK Ball, “Larry Gaian”, of de gehaktballetjes ook zelfgemaakt mochten worden. Dit omdat wij deze diepvries gehaktballetjes niet in de winkel hebben. Zo onstond de “noskos rule” wat betekent dat het toegestaan is om zelf Italiaanse gehaktballetjes te draaien wanneer er geen kant en klare voor handen zijn. En natuurlijk zijn de zelfgemaakte gehaktballetjes nog lekkerder ook.
Wij geven onze MOINK Balls graag een twist door Bourbon toe te voegen. Daarmee krijgen de balletjes een extra dimensie.
Ook variëren wij graag, om elke keer een nét iets andere smaaksensatie te krijgen. Zo variëren wij niet alleen veel met de gebruikte BBQ saus, rub en rookhout, maar ook met de wijze waarop de Bourbon toevoegen. De ene keer voegen we het aan de saus toe, de andere keer injecteren we het in de balletjes.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT