We kennen allemaal wel de MOINKballs of ATB (jalapeno poppers) snacks maar zo zijn er nog veel meer varianten zoals deze Piggy Shots. Een heerlijke snack voor tijdens een low and slow sessie of een feestje om eens wat anders te serveren.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 20 minuten.
Bereiding op de bbq: 15 minuten.
Barbecue temperatuur: 200 graden indirect
Benodigdheden: Bamboe prikkers klein & Chuncks kers
- 1 pak gerookte spek of bacon (+/- 12 stuks)
- 100 gram Roomkaas
- 1 normale jalapeño
- 1 Worst (braadworst hebben wij gebruik)
- Kaas geraspt
- 20 gram 2 eetlepels chilli saus
- Peper naar smaak
Voorbereiding
Steek de barbecue aan met 2 zones en zorg voor een keteltemperatuur van 200 graden.
Om deze Pig Shots te maken starten we met het snijden van de jalapeño en snijden deze in kleine vierkantjes. Doe deze in een kom en voeg hieraan de roomkaas chilli saus en geraspte kaas en meng dit goed door elkaar.
Snij de worst in plakken zodat je deze als bodem kan gebruiken en doe een dubbelgevouwen spek om de worst heen en zet de spek vast met een prikker. Vul de vlees shotjes met de roomkaas mengsel en doe ze op een bord.
Bereiding op de barbecue
Wanneer de barbecue de temperatuur heeft bereikt van 200 graden mogen de piggy shots op de indirecte zone geplaatst worden en indien je wilt roken leg dan 5 minuten ervoor de chunks op de kolen. De shots mogen na 10 minuten nog even op de directe zone geplaatst worden voor maximaal 5 minuten om alleen de spek krokant te krijgen. Zien ze er na 2 minuten al goed uit? Haal ze dan van de barbecue om verbranding te voorkomen.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT