Recepten
Bavette rollade met parmaham, pesto en spinazie
Een smaakbom van formaat, verpakt in een indrukwekkende presentatie. Dat is wat je kunt verwachten van onze Bavette rollade met parmaham, pesto en spinazie. Bavette is niet zomaar een stuk vlees. Het is een van de meest karakteristieke stukken vlees van het rund, vol diepe, rijke smaken die alleen maar beter worden als je het…
De ultieme pizza op de Kamado
Een Italiaanse pizza bereiden op de kamado vraagt om nauwkeurige voorbereiding, een goede beheersing van de temperatuur en een perfect pizzadeeg. Met deze handleiding krijg je stap voor stap alle informatie die je nodig hebt. Dit artikel is een vervolg op ons Perfect pizzadeeg voor op de Kamado recept, waarmee je een elastisch en luchtig…
Perfect pizzadeeg voor op de Kamado
Een heerlijke pizza op de kamado begint met een goed deeg. Met de juiste bloem, lange rijstijden en temperatuurcontrole creëer je een elastisch en luchtig deeg dat bestand is tegen de hitte van de pizzasteen. Dit recept, speciaal ontwikkeld voor gebruik op de kamado, combineert alle benodigde technieken voor een heerlijke en knapperige korst met…
Surf en Turf Sandwich met Cowboy Boter
Surf en turf is een match made in heaven. De combinatie van malse zeevruchten en sappig vlees zorgt keer op keer voor een smaakexplosie waar je simpelweg geen genoeg van kunt krijgen. Voor dit recept gaan we voor een absolute klassieker: garnalen (surf) en picanha (turf). Deze twee smaakbommetjes vullen elkaar perfect aan. En het…
Roadkill Chicken met Chimichurri Mayonaise, Mais, Tomaat en Bosui
Een hele fijne manier om een hele kip gelijkmatig te garen is door hem te vlinderen. Roadkill chicken of spatchcock chicken wordt het in de barbecue wereld ook wel genoemd. Je vlindert hem door de ruggengraat te verwijderen en drukt hem plat, waardoor hij veel gelijkmatiger zal garen. Vaak wordt een kip gekruid, maar in…
BBQ Plank: Tomahawk met gepofte knoflook, tomaten, asperges en aardappelen
De tomahawk steak, met zijn indrukwekkende bot en sappige vlees, is een ware blikvanger. Rijkelijk ingesmeerd met gepofte knoflook is het het middelpunt van dit gerecht. Omringd door gepofte cherry trostomaatjes, groene asperges en aardappelen met knoflook, tijm en rozemarijn, vormt dit een complete en indrukwekkende maaltijd van de BBQ. Met de reverse sear methode…
Geroosterde kip van het spit
Je moet er wel een spit voor hebben, maar als je er een hebt dan is dit dé manier om een hele kip te bereiden. Boven de directe hitte kan het velletje lekker krokant worden, doordat het spit ronddraait verbrandt hij niet en druipt het vet over de hele kip. Een ware smaaksensatie. Tegenwoordig kan…
Brisket (whole packer)
Als je op zoek bent naar een échte uitdaging, dan kom je al snel uit bij brisket. Een flink stuk vlees van al snel zo'n 6 kilo, met een bereidingstijd van 8 tot wel 12 uur. Nu hoor ik je denken: dat is wel een heel groot verschil. Dat klopt, en dat maakt het ook…
Pulled Chicken
In tegenstelling tot pulled pork, is pulled chicken zo gemaakt. En het vormt voor ons de basis van een hele hoop bbq gerechten. Het is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees. Daarom zorgen wij ervoor dat wij eigenlijk altijd wel een voorraadje pulled chicken hebben, al is en blijf het vers natuurlijk het…