Wij van BBQ Nerds besloten recent om weer eens bij elkaar te komen om zodoende nieuwe recepten uit te proberen. Voor mijn nieuwe receptuur heb ik een cajun achtige biefstuk van de bbq proberen te maken met een zelfverzonnen marinade. De marinade die ik hierbij gemaakt heb is naar onze mening niet alleen goed voor een stukje biefstuk, maar kan het op verschillende stukken rundvlees gebruikt worden. Bekijk hier mijn recept van de cajun biefstuk van de bbq.
Ingrediënten
3
personen
3
biefstukken
Voor de marinade
30ml
olijfolie
20ml
sojasaus
1scheut
whisky
1el
rijstwijn
1el
ahornsiroop (maple syrup)
1el
mosterd
1,5el
bruine suiker
1tl
knoflookpoeder
1tl
paprikapoeder (liefst gerookt)
1tl
uienpoeder
0,5tl
oregano (gedroogd)
0,5tl
tijm (gedroogd)
1tl
cayennepeper
1tl
zout
1tl
peper (liefst vers gemalen)
1teen
knoflook
Voor de botersaus
achter de hand gehouden marinade
roomboter
BENODIGDHEDEN
Kernthermometer
Aluminiumfolie
Sauspannetje
Optioneel:
Gietijzeren rooster
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT