Een hele bloemkool roosteren op de barbecue geeft een diepe, nootachtige smaak en een boterzachte textuur. Doordat hij langzaam gaart, karamelliseren de natuurlijke suikers en ontstaat er een licht krokant laagje aan de buitenkant. De kruidenboter trekt tijdens het garen in de bloemkool, waardoor elke hap doordrenkt is met de smaken van salie, tijm, rozemarijn en citroen. Wil je sneller resultaat? Kook de bloemkool dan kort voor, zodat je vervolgens binnen een half uur een perfect gegaarde bloemkool op tafel zet.
Deze bereiding is veelzijdig: serveer hem als bijgerecht bij een stevig stuk vlees of geef hem de hoofdrol in een vegetarische maaltijd. Wil je extra smaak en een mooie kleur? Bestrijk de bloemkool na het garen nog een keer met gesmolten kruidenboter en bestrooi hem met wat extra fleur de sel. Ook lekker: een handje geroosterde noten of wat versgeraspte Parmezaanse kaas eroverheen.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT