Iedereen heeft het wel eens gehad of kent het wel, namelijk de “Kapsalon”. Wij hadden een tijd terug, redelijk wat pulled pork over van een feestje en bedachten ons dat we in plaats van shoarma ook pulled pork hiervoor konden gebruiken. Na enkele manieren het geprobeerd te hebben kwamen wij op deze samenstelling van onze Kapsalon Pulled Pork.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding op de bbq: 15 – 20 minuten
Keteltemperatuur: 180 – 200 graden Celcius met 2 zones.
Benodigheden: Hittebestendige schaal of aluminium schaal + folie
- Patat (cafetaria of zelf gebakken)
- Kaassaus
- BBQ Saus (eigen keuze)
- Pulled pork
- Coleslaw rauwkorst
- Ijsbergsla
- kaas (geraspt)
- Knoflooksaus (optie, bij de kaassaus)
Wil je weten hoe je een pulled pork maakt? klik dan hier.
Voorbereiding
Bak of koop de patat bij de cafetaria en vul de eerste laag van de schaal met deze patat en daarop wat kaassaus. Leg hierop een laag met wat ijsbergsla en voeg een deel pulled pork, ga door met een laag coleslaw en nog een klein beetje kaassaus. Doe hierop het laatste deel Pulled pork en top het af met bbq saus en geraspte kaas. Maak de schaal nu dicht met de aluminium folie en hij is klaar om op de barbecue te gaan.
Bereiding op de barbecue
Voor deze bereiding maken we gebruik van de tijd en daarom moet de keteltemperatuur minimaal 180 graden zijn. Leg de schaal op de indirecte barbecue zone en nu is het 10 minuten wachten, haal de folie eraf en laat het nog 5 minuten op de barbecue. Heb je de pulled pork direct uit de koelkast laat deze dan minimaal 15 minuten op de barbecue en haal dan de folie eraf en zet het nog 5 minuten terug op de barbecue. Is het kaas goed gesmolten dan is deze klaar.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT