Recepten
Gerookte gehaktbal van de bbq
Het is niet weg te slaan uit onze Nederlandse keuken; de gehaktbal. Om een juiste gehaktbal te krijgen heb je een goede verhouding nodig van vlees en vet, daarom maken wij gebruik van half om half gehakt. Hier zit net dat beetje extra vet in wat je met alleen rundvlees vaak niet hebt.
Sate Ajam
De saté is voor iedereen wel een bekend stokje vlees ingesmeerd met saus en geserveerd met satésaus. Velen maken het met een stuk varken of kip maar het is ook goed te bereiden met koe, geitenvlees of met gamba's. De meest bekende saté vlees soorten zijn:
Gerookte asperge pizza
Het asperge seizoen is dit jaar vroeg begonnen en daardoor kunnen wij ook heerlijk van dit witte goud genieten. Dat, gecombineerd met pizza en wat rook, en je hebt een gouden combinatie: een gerookte asperge pizza.
Frisse watermeloen cocktail
Deze heerlijke frisse zomerse watermeloen cocktail met gin is absoluut een aanrader om eens te drinken tijdens een barbecue sessie. Hier laten wij onze simpel te maken variant zien.
Low and slow Pulled beef
Pulled beef, weer een fancy naam uit de bbq wereld wat wij eigenlijk allang kennen en vroeger bij oma aten. Juist oma's draadjes vlees met aardappelen en wat groenten. Eigenlijk helemaal niet zo onbekend dus maar smaakt toch wel net even anders dan bij oma.
Taco met kalfsvlees
Mexicaanse taco's we kennen het waarschijnlijk allemaal wel, van die harde schelpen welke je in de supermarkt koopt. Helaas is dit ver weg van Mexicaans maar zijn dit de Amerikaanse taco schelpen/chips. De taco is namelijk een klein gevouwen tortilla welke gebakken word op een grillplaat. Omdat het allemaal veel werk is om deze zelf…
Picanha (staartstuk) met de reverse sear methode
Staartstuk op de barbecue is een gewild stuk vlees en wordt meestal verkocht als Picanha. Het is een stuk vlees dat makkelijk voor te bereiden is en wat eigenlijk niet mis kan gaan zo lang je de temperatuur van je barbecue stabiel kunt houden en hem op tijd van de barbecue haalt. Het is een…
Pasta stroganoff van de bbq
Stoganoff, ook wel beter bekend als Bœuf Stroganoff, is een Russisch rood vleesgerecht wat perfect past bij een pasta. In de saus wordt vaak ook wodka verwerkt wat wij zelf er alleen uitlaten en in plaats daarvan port of rode wijn gebruiken. Het is dus een Russisch recept met een BBQ Nerds tintje. Bekijk hier ons…