Recepten
MOINK Balls
MOINK Balls zijn ooit ontstaan als geintje op het het BBQ Brethren forum, maar inmiddels genieten ze wereldwijde bekendheid als één van de lekkerste BBQ snacks. MOINK staat voor de combinatie van rund (het rundergehaktballetje) en varken (bacon). Dit vanwege het geluid dat deze dieren maken: Moo en Oink. Vroeger mochten MOINK Balls van de…
Broodje braadworst met tripel bier
De Duitse braadworst is een bekend stukje vlees op onze barbecue. Om deze niet uit het beeld te laten verdwijnen bedachten wij dit recept om deze braadworst naar een hoger level te kunnen brengen dan we gewend zijn. Daar kwam het tripel biertje om de hoek kijken en in combinatie van een low and slow…
Gevulde conchiglioni van de bbq
Ben jij dol op pasta? Dan is deze snack van de barbecue echt iets voor jou. Conchiglioni zijn grote pastaschelpen en vergkrijgbaar in vele supermarken van verschillende merken. Kijk wel goed dat je de grote schelp variant neemt en niet de kleintjes. Het is een flink karweitje om deze snack te maken maar dat is…
Huisgemaakte Kansas City Style BBQ Saus
Een BBQ saus kan je bij van alles gebruiken, ook buiten de barbecue om. Ze zijn er in verschillende smaken maar zelf maken smaakt altijd nog beter. Hier laten wij een Amerikaanse variant zien van een BBQ saus. Ingrediënten & bereiding Bereiding: 5 minuten. 2 kopjes ketchup 1 kopje bruine bastard suiker 1/4 kopje…
Zomerse bier cocktail
Gewoon omdat het kan en ook weer eens anders is. Deze heerlijke Zomerse bier cocktail is heerlijk bij zeevruchten of witvis en zal in deze combinatie het perfecte gerecht maken. Probeer eens onze Zomerse bier cocktail uit! Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 5 minuten, zet het bier minimaal 1,5 uur in de ijskast en anders minimaal…
Juicy Lucy hamburger
De Juicy Lucy, of Juicy Lucy hamburger, komt uit Minneapolis in Minnesota (Amerika). Het is een cheeseburger met een vulling van kaas in de burger, dit zodat het kaas smelt tijdens het garen. In Amerika is er nog wel eens een discussie in welke bar nu de eerste Juicy Lucy hamburger verkrijgbaar was maar ons…
Hamburger dry rub
Wij zijn voorstander van de huisgemaakte hamburgers en daarbij hoort een dry rub. Er bestaan talloze soorten dry rubs voor hamburgers maar het is altijd leuker om dit zelf te maken en het is niet eens moeilijk. Bekijk hier onze hamburger dry rub mix. Ingrediënten & bereiding Bereiding: 5 minuten. 1 eetlepel paprika 2 eetlepls…
Bavette rollade met rode pesto en kaas
Met een bavette kan je veel doen waaronder direct grillen, wij gaan er alleen dit keer weer wat anders mee doen namelijk een bavette rollade maken. We smeren de bavette in met een mengsel en rollen het daarna op om het vervolgens direct en in direct te bereiden. Bekijk hieronder hoe wij onze bavette rollade…
Aziatische Spareribs
Zoals bekend mogen wij soms graag zelfbedachte recepten maken en uittesten net zoals vorige keer en nu weer het geval is met deze Aziatische Spareribs. Erik Jan had de eer en heeft een sparerib gemaakt met een Aziatische tintje. Hier laten wij zijn recept van deze heerlijk Aziatische Spareribs zien. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding:…