Recepten
Beer can burger
Het is weer even anders dan een standaard broodje hamburger, namelijk de "Beer can burger". Het is ooit bedacht in Amerika door The BBQ Pitboys en bij ons in Nederland al een tijdje bekend. Ken jij deze burger nog niet? Lees dan hier hoe wij de Beer can burger maken. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 15…
Beenham Dijon en rabarber
Beenham dijon en rabarber, vast en zeker nog nooit van gehoord. Wij ook niet maar wij waren verrast hoe het smakte. Eens een keer wat anders dan ze standaard beenham dry rub, hier laten wij onze beenham dijon en rabarber zien. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 15 minuten Marineren: We gebruiken een mengsel wat niet hoeft in…
Automatic Buffalo Turds (Jalapeno poppers)
Velen kennen deze heerlijke snack al, wel uit de frituur in plaats van de barbecue. De jalapeno poppers! Ook wel bekend als Atomic Buffalo Turds in Amerika maar dan van de barbecue. Waar de ABT vandaan komt is ons niet bekend, wel is het een klassieke snack onder barbecue fanaten. Deze heerlijke snacks zijn er…
Mexiaanse flatbread
Ondanks dat het vegetarische is vonden wij het een prima alternatief om eens te proberen op een warme zomerse dag. Wij hebben het afgekeken uit de Mexicaanse keuken die dit al jaren maken alleen doen wij het net even anders, hier onze variant van een Mexicaanse flatbread. Ingrediënten & bereiding voor een Mexicaanse flatbread Voorbereiding:…
Ananas met spek
Heerlijk verfrissend en vooral makkelijk als tussendoortje, voor- of nagerecht. Ananas met spek is een heerlijke zoete combinatie van fruit en vlees samen. Naast een klein hapje is deze licht en verfrissend voor tijdens een feestje thuis maar ook heerlijk met de familie barbecue als nagerecht. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 20 minuten. Marineren: Bamboe prikkers…
Texas Twinkies
Bij ons in Nederland nog niet echt bekend maar het lijkt wel een beetje op Jalapeno popers en MOINK balls "Texas Twinkies" it is. Natuurlijk wel net even anders en absoluut een aanrader om deze Texas Twinkies uit te testen op de barbecue. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 25 minuten. BBQ bereiding: 30 minuten Keteltemperatuur: 150 graden…
Chicken dry rub recept
Naast kant en klare dry rubs is het juist leuk om dit zelf te maken en het is ook best eenvoudig, bekijk hier onze chicken dry rub recept. Deze rub is heerlijk op kip, kalkoen en andere gevogelte maar past ook prima over groenten. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 15 minuten. Marineren: minimaal 1 uur in…
sukade van de grill
Wij hadden weer de eer om iets te mogen bedenken en om dit uit te voeren op de barbecue maar dit keer meet een stuk sukade van Vlees van ons.nl. Sukade kenden wij al om het low and slow klaar te maken of te stoven maar wij wouden een keer wat anders proberen. Een sukade…
Kapsalon pulled pork
Iedereen heeft het wel eens gehad of kent het wel, namelijk de "Kapsalon". Wij hadden een tijd terug, redelijk wat pulled pork over van een feestje en bedachten ons dat we in plaats van shoarma ook pulled pork hiervoor konden gebruiken. Na enkele manieren het geprobeerd te hebben kwamen wij op deze samenstelling van onze…