Pittige surinaamse gamba’s zijn gamba’s in een pittige marinade met Surinaamse sambal. De marinade zelf is niet traditioneel uit Suriname maar wij gebruiken alleen de sambal uit Suriname met onze eigen twist.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 15 minuten.
Marineren: Minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereiding op de bbq: 6-10 minuten.
Overig info: Direct grillen op 180 – 200 graden
- 2 theelepel citroensap of sap van een halve citroen
- 1 eetlepel Surinaamse sambal
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 1 theelepel paprikapoeder (mild)
- 1 theelepel dille (vers)
- 1 theelepel uienpoeder
[gdlr_quote align=”center” ]Wanneer je nog scherpere gamba’s wilt pel deze dan voordat ze in de marinade trekken[/gdlr_quote]
Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar.
Doe de gamba’s ongepeld in een dieprieszak samen met de marinade en laat de marinade minimaal 2 uur liggen in de koelkast. Zijn de gamba’s nog niet ontdarmt dan is het verstandig om dit wel van te voren te doen.
Na het marineren kan je de gamba’s op een spies doen of in in een bakje op de bbq grillen. Normaal kan je aan de roze kleur zien dat de gamba’s klaar zijn maar door de marinade is dit nu niet mogelijk. Na 3-5 minuten per kant direct op 200 graden zijn de gamba’s klaar om op te eten.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT