Bij ons in Nederland nog niet echt bekend maar het lijkt wel een beetje op Jalapeno popers en MOINK balls “Texas Twinkies” it is. Natuurlijk wel net even anders en absoluut een aanrader om deze Texas Twinkies uit te testen op de barbecue.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 25 minuten.
BBQ bereiding: 30 minuten
Keteltemperatuur: 150 graden
- 10 jalapeno pepers
- 10 eetlepels met roomkaas
- 200 gram Brisket fijn gesneden
- 10 repen spek
- 3 theelepels zout
- 3 theelepels zwarte peper
- 3 lepels komijn
- BBQ saus (zelf gemaakt maar gekocht kan ook)
Doe de zout, zwarte peper en komijn in een kommetje en meng dit goed door. Snij de brisket in fijne stukjes en zorg voor zo min mogelijk vet tot geen vet. Snij de pepers aan 1 kant in en haal alle zaadjes eruit.
De jalapeno pepers kan je nu koken of even op de barbecue leggen, wij gingen voor de barbecue. Zorg dat je keteltemperatuur op 150 graden is en wikkel de jalapeno in aluminium of gebruik een bak waar je alle jalapenos in doet. Laat de ingewikkelde jalapenos voor 10 minuten liggen en haal ze er dan weer af.
Vul de onderkant van de jalapeno pepers in met roomkaas, wij gebruikten 1 eetlepel om de onderkant te vullen. Na de roomkaas vulden wij deze nu in met 10-20 gram fijn gesneden brisket. Nu kunnen we de jalapeno dichtmaken door de 1 spekreep erom heen te draaien en doe alle stappen nu overnieuw met de andere jalapeno pepers.
Leg de jalapeno pepers nu op de barbecue en strooi er wat kruidenmix uit het kommetje over het spek. Laat de twinkies nu ongeveer 30 minuten liggen in een keteltemperatuur van 150 graden. Haal ze van de barbecue en smeer ze in met de BBQ saus en serveer deze warm.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT