Je kent het vast wel, van die mega toren cheeseburger waar je absoluut bestek en een stok in het midden bij nodig hebt. Hier laten wij een zelfde variant zien alleen maken wij het niet zo extreem. Doe geen witte kleding aan tijdens het eten van deze heerlijke burger want smeren gaat geheid gebeuren. Voor onze Super BBQ Cheeseburger maken wij gebruik van de black angus rundergehakt (vleesvanons.nl). Wacht niet te lang voor deze cheeseburger want deze moet je een keer gegeten hebben, hier laten wij laten zien hoe jij onze Super BBQ Cheeseburger variant kan maken.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding op de bbq: 5 – 10 minuten
Barbecue temperatuur: 200 – 250 graden direct boven de grill
Hamburger (per br. hamburger)
- 250 tot 300 gram gehakt (125 tot 150 gram per burger)
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 zwarte peper
- 1 Bolletje naar keuze
Saus mengels (per br. hamburger)
- 1 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels mayonaise (geen fritesaus)
- 1 eetlepel franse mosterd
- 1/2 gesnipperde gele uit (zeer fijn)
- 1 augurk gesnipperd
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder (meer voor de kleur)
Topping
- Augurk
- Cheddar kaas
- Rode ui in ringen
- Jalapeno
- Ijsbergsla
Voorbereiding
Steek de barbecue aan en zorg ervoor dat je een directe zone hebt met een keteltemperatuur van 200- 250 graden.
Snij de ijsbergsla, uien, augurk en jalapeno klein en zorg dat de gele ui en een deel augurk zeer fijn gesneden zijn. Meng de ketchup, mayonaise, mosterd, klein gesnipperde gele uit, augurk, azijn, uien-, knoflook- en paprikapoeder goed door elkaar tot 1 mengsel. Snij de broodjes doormidden en doe de peper en zout door het gehakt. Maak nu van het gehaktmengsel het aantal hamburgers in bolletjes en plet deze met een pers of met de hand. Heb je cheddar kaas nog in de folie, haal deze alvast uit de folie.
Bereiding
Wanneer de temperatuur is bereikt van de barbecue kan je de hamburgers direct op de kolen leggen en laat deze 3-5 minuten grillen. Flip de burgers om en doe direct de cheddar kaas op de bovenkant van de burgers en laat deze kant van de burgers ook 3-5 minuten grillen.
Haal de burgers van de grill en laat deze rusten, leg in de tussentijd de broodjes voor maximaal 1 minuut met de binnenzijde op grill. Haal daarna de broodjes van de gril en begin met de onderkant te beleggen.
- Doe hier wat saus mengsel op en wat ijsbergsla en rode ui
- Leg hier bovenop de eerste burger en doe hier ook weer wat sausmengsel, ijsbergsla, rode ui en augurk op
- Leg hier de tweede burger op en doe hier weer wat sausmengsel, ijsbergsla, rode ui en augurk op.
- Doe de bovenkant van het broodje daarop en druk het een klein beetje aan, indien nodig kan je gebruik maken van een stokje om het recht te houden.
Serveer het met wat patat of gepofte aardappel en je hebt een heerlijke maaltijd, ideaal voor een feestje of met vrienden en familie.
[recipe type=”cookTime” display=”none”]5 – 10 minuten[/recipe]
[recipe type=”image” display=”none”]https://www.bbqnerds.nl/wp-content/uploads/2019/12/the-super-bbq-cheeseburger-300×300.jpg[/recipe]
[recipe type=”name” display=”none”]The Super BBQ Cheeseburger[/recipe]
[recipe type=”description” display=”none”]The Super BBQ Cheeseburger is een heerlijke varriant van die grote toren cheeseburgers alleen dan wat kleiner. Bekijk hier ons recept![/recipe]
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT